Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím a soľou. Pridáme olej a vodu a vypracujeme hladké cesto. Cesto vložíme do olejom vymastenej misy, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste asi hodinu kysnúť.
Vykysnuté cesto prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie a pomúčenými rukami ho roztiahneme po celom plechu. Prikryjeme utierkou a necháme ešte asi 10 minút kysnúť.
Cesto pokvapkáme olejom, posolíme, posypeme bazalkou a prstami urobíme do cesta jamky. Makom a nadrobno nakrájanou zeleninou urobíme na povrchu cesta olympijské kruhy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 25 minút
Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Pred podávaním necháme mierne vychladnúť.
Súvisiace recepty
Slané jedlá
Slané jedlá
Slané jedlá