Na prípravu cesta nakrájame bazalku na jemné pásiky. V mise vyšľaháme z bielkov a soli elektrickým ručným šľahačom nastaveným na najvyšší stupeň tuhý sneh. V inej miske zmiešame žĺtky s kyslou smotanou. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a zľahka vmiešame sneh a bazalku. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 10 minút
Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Plát necháme vychladnúť.
Na prípravu bazalkového krému v mise rozmixujeme syr s kyslou smotanou a bazalkou tyčovým mixérom dohladka. VEGA Gél pripravíme s vodou podľa návodu na obale a vmiešame do zmesi. Dochutíme čiernym korením a soľou a necháme mierne stuhnúť.
Na prípravu paprikového krému v mise rozmixujeme syr s kyslou smotanou a paprikou tyčovým mixérom dohladka. VEGA Gél pripravíme s vodou podľa návodu na obale a vmiešame do zmesi. Dochutíme čiernym korením a soľou a necháme mierne stuhnúť.
Plát rozkrájame na 4 rovnaké obdĺžniky. Jeden potrieme bazalkovým krémom a druhý paprikovým krémom. Priklopíme zostávajúcimi obdĺžnikmi, jemne pritlačíme a odložíme aspoň na hodinu do chladničky stuhnúť.
Potom ostrým nožom nakrájame obdĺžniky na kocky a dozdobíme mozzarellou, paradajkami, bazalkou, olivami a syrom. Pripevníme špáradlom.
Súvisiace recepty
Slané jedlá
Slané jedlá
Slané jedlá