Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím, soľou, cukrom a kôrou. Pridáme mlieko, žĺtok, maslo, rum a ručne vypracujeme dohladka. Cesto poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste asi 30 minút kysnúť.
Vykysnuté cesto na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme pomocou váľka na plát hrubý asi 2 cm. Pomocou pohárika povykrajujeme kolieska. Zakryjeme ich utierkou a necháme ešte asi 15 minút kysnúť.
Vo fritéze alebo na panvici vo vyššej vrstve oleja šišky smažíme po oboch stranách do zlatista. Po usmažení necháme šišky odkvapkať na papierovom obrúsku, aby sme ich zbavili prebytočného oleja.
Na ozdobenie rozpustíme polevy podľa návodu na obaloch. Nalejeme ich do 2 misiek a každú zafarbíme na inú farbu. Šišky namáčame do farebnej polevy a hneď posypeme zdobením. Polevu necháme stuhnúť. Na zafarbenie polevy môžeme použiť aj ostatné gélové farby Dr.Oetker a prikrášliť iným zdobením Dr.Oetker.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie