Na prípravu cesta v mise vyšľaháme žĺtky s cukrom, vanilkovým cukrom a kôrou šľahačom do peny. Pridáme olej, vodu a múku zmiešanú s kypriacim práškom striedavo s dotuha vyšľahanými bielkami a vymiešame dohladka.
Cesto rozdelíme na 3 rovnaké diely. Do jedného vmiešame citrónovú šťavu, do druhého orechy a do tretieho kakao. Cesto postupne nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 60 minút
Elektrická rúra: 160 °C
Teplovzdušná rúra: 140 °C
Bábovku necháme asi 10 minút vo forme ochladnúť. Potom ju opatrne vyklopíme.
Pred podávaním bábovku pocukrujeme.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie