Hrozienka zalejeme horúcou vodou. Všetky práškové prísady dáme do misy a premiešame. Cuketu nahrubo nastrúhame, primiešame ju k sypkým surovinám. Pridáme rozpustený olej a mlieko. Premiešame a nakoniec zapracujeme aj scedené hrozienka. Vznikne nám hustejšie cesto.
Plech vyložíme papierom na pečenie a rozotrieme doňho cesto. Zarovnáme a dáme piecť do vyhriatej rúry na 170 stupňov asi na 45 minút. Doba pečenia závisí od hrúbky cesta aj od vodnatosti cukety. Koláčik by mal byť pevný, ale zvnútra bude mať vláčnu konzistenciu, ktorá pripomína brownie.
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Po upečení ešte teplý koláč natrieme džemom, ideálne ríbezľovým. Nad parou rozpustíme čokoládu spolu s kokosovým olejom a rozotrieme ju na vrch koláča. Dáme stuhnúť do chladničky.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie