Žĺtky vymiešame s cukrom do peny. Vmiešame aj jogurt alebo smotanu, vanilkovú pastu a potom po častiach zapracujeme zvlášť premiešané sypké prísady – vločky, orechy, kakao a kypriaci prášok do pečiva. Nakoniec stierkou opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov.
Dno plechu vyložíme papierom na pečenie, boky potrieme maslom a vylejeme cesto. Urovnáme a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov na cca 20 minút.
Doba pečenia: asi 20 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Upečené cesto necháme vychladnúť, vyklopíme a stiahneme z neho papier. Natrieme džemom. V miske zmiešame všetky suroviny na orechovú vrstvu a rovnomerne ju rozotrieme na koláč.
Pudingy uvaríme podľa návodu v osladenom mlieku. Puding bude hustejší, preto starostlivo miešame. Po uvarení odstavíme a miešame až kým čiastočne nevychladne. Do ešte teplého pudingu vmiešame maslo a dáme do chladničky. Stuhnutý krém natrieme na koláč a dáme opäť stuhnúť.
Vrchná čokoládová vrstva môže byť buď klasická ganache z čokolády a šľahačky, ale my radšej dávame polevu z čokolády, ktorú rozpustíme nad parou s trochou tuku, aj keď sa horšie krája. Chce to trochu trpezlivosti, nôž si namáčať do horúcej vody, najskôr priložiť na polevu a až potom urobiť rez, inak sa poleva popraská.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie