Plátky cesta vyberieme z chladničky a necháme ich stáť asi 20 minút pri izbovej teplote. Z plátu pomocou formy vykrojíme dva kruhy ø 26 cm. Zo zvyšného cesta povykrajujem polkruhy široké asi 1 cm, ktoré použijeme na okraje.
Z pudingového prášku, mlieka a cukru uvaríme hustý puding podľa návodu na obale. Odstavíme,
zakryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť. V mise vyšľaháme maslo s cukrom mixérom dohladka. Po častiach zašľaháme vychladnutý puding. Pridáme mandle, orechy a likér a vyšľaháme dohladka.
Jeden kruh cesta prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie a na niekoľkých miestach ho poprepichujeme vidličkou. Náplň nanesieme na cesto tak, aby nám zostal aspoň 1 cm okraj bez náplne. Na okraje rozložíme polkruhy z cesta a vytvoríme tak vyšší okraj, aby nám náplň nevytiekla. Nanesieme druhý kruh cesta a ostrým nožom na povrchu vytvoríme niekoľko zárezov. Polkruhy prehneme a stlačíme dookola vidličkou. Povrch potrieme rozšľahaným vajcom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 25 minút
Elektrická rúra: 210 °C
Teplovzdušná rúra: 190 °C
V kastróliku zahrejeme vodu s cukrom, kým sa cukor nerozpustí. Horúci koláč potrieme pomocou štetca alebo pierka glazúrou a necháme vychladnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie