Na prípravu cesta v mise vyšľaháme z bielkov a soli šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh. V inej mise vyšľaháme žĺtky s cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Pridáme Zlatý klas a sneh z bielkov. Nešľaháme, len opatrne premiešame. Cesto rovnomerne rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 12 minút
Elektrická rúra: 190 °C
Teplovzdušná rúra: 170 °C
Horúci plát aj s papierom zrolujeme a necháme vychladnúť.
Na prípravu náplne v mise vyšľaháme smotanu s tvarohom a cukrom šľahačom na strednom stupni dohladka. Pridáme pyré, kakao a vanilkovú pastu, krátko vyšľaháme a odložíme do chladničky asi na 20 minút stuhnúť.
Vychladnutý plát rozvinieme a stiahneme z neho papier na pečenie. Náplňou potrieme plát a zrolujeme ho tak, aby bol spoj na spodnej strane rolády. Odložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky stuhnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie