Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s cukrom a olejom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme Zlatý klas zmiešaný s kypriacim práškom a vyšľaháme dohladka. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 15 minút
Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Korpus necháme vychladnúť. Potom ho potrieme višňovým džemom.
Na prípravu krému necháme plátky želatíny napučať s vodou podľa návodu na obale. V mise vyšľaháme mascarpone s gaštanovým pyré a griotkou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Želatínu vyžmýkame, rozpustíme a pridáme do zmesi podľa návodu na obale. Smotanu s vanilkovým cukrom vyšľaháme dotuha a zľahka ju vmiešame do zmesi. Krém natrieme na korpus, uhladíme a odložíme asi na hodinu do chladničky.
Polevu rozpustíme podľa návodu na obale. Koláč ňou polejeme a necháme stuhnúť. Potom nakrájame koláč na rezy a môžeme ozdobiť čerstvou alebo kokteilovou višňou.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie