Na prípravu cesta v mise vyšľaháme maslo so žĺtkami a vanilínovým cukrom šľahačom do peny. Pridáme smotanu, rum, zmes na bábovku zmiešanú s gaštanmi a vymiešame dohladka. Nakoniec opatrne vmiešame vyšľahaný tuhý sneh z bielkov. Cesto nanesieme do olejom vymastených priehlbiniek formy na plechu na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 20 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Na prípravu náplne uvaríme puding s mliekom podľa návodu na obale. Odstavíme a za občasného miešania necháme vychladnúť. V mise vyšľaháme maslo s cukrom šľahačom do peny. Postupne pridávame vychladnutý puding a gaštany a vyšľaháme dohladka. Náplň vložíme do cukrárskeho vrecka a vytlačíme do otvoru v strede vychladnutej šišky alebo bábovky.
Polevu rozpustíme podľa návodu na obale a šišky polejeme. Polevu necháme stuhnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie