Na prípravu cesta v mise zmiešame múku so soľou, kakaom a cukrom. Pridáme maslo a ručne vypracujeme dohladka. Zmes nanesieme na dno vymazanej a múkou vysypanej tortovej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: 7 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Korpus necháme vychladnúť.
Na prípravu náplne v mise vyšľaháme gaštanové pyré s tvarohom, mascarpone, pochúťkovou smotanou, cukrom, vanilkovým cukrom a Zlatým klasom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Potom pridáme vajce a ešte 1 minútu šľaháme dohladka. Náplň nanesieme na korpus a uhladíme. Formu vložíme na plech s vyšším okrajom a do plechu nalejeme vodu tak, aby bola tortová forma do polovice ponorená. Teplotu v rúre znížime. Vložíme do rúry a pečieme.
Doba pečenia: 60 minút
Elektrická rúra: 150 °C
Teplovzdušná rúra: 130 °C
Rúru vypneme, pootvoríme dvierka rúry a cheesecake necháme vo vyhriatej rúre ďalších 60 minút.
Cheesecake vyberieme z rúry a necháme úplne vychladnúť.
Na ozdobenie zmiešame pochúťkovú smotanu s vanilkovým cukrom a nanesieme na povrch cheesecake a uhladíme.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie