V mise dôkladne vyšľaháme bielok s vodou a cukrom do hladkého snehu. Pridáme orechy a múku a vymiešame dohladka.
Na maslom vymastenom a múkou vysypanom plechu tvoríme z cesta pomocou lyžičky tenké kolieska s ø asi 7 cm a hrúbkou asi 1,5 mm. Pečieme maximálne po 6 kusoch na 1 plechu, aby sme ich stihli ešte horúce zrolovať do trubičky (vychladnuté sa zrolovať nedajú a lámu sa). Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 7 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Trubičky pomocou špachtle zložíme z plechu, okamžite zrolujeme a necháme vychladnúť.
Na prípravu náplne v mise vyšľaháme náplň so smotanou šľahačom dotuha. Naplníme do cukrárskeho vrecka a vychladnuté trubičky naplníme.
Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale. Povrch trubičiek ozdobíme polevou a necháme trochu stuhnúť. Odložíme do chladničky stuhnúť.
Súvisiace recepty
Dezerty
Dezerty
Dezerty