Maslo nastrúhame a spolu s ostatnými surovinami spracujeme na cesto. Tretinu z neho odložíme do mrazničky, zvyšok do chladničky. Broskyne nakrájame na malé kúsky. Premiešame s rumom a cukrom a necháme odležať. Uvaríme si vanilkový krém. V tretine mlieka rozmiešame Zlatý klas. Zvyšok mlieka spolu s polovicou cukru a pastou dáme variť, rozmiešame žĺtok a vlejeme aj pudingovú zmes. Za stáleho miešania privedieme do varu. Varíme pár minút, odstavíme a necháme vychladnúť.
Plech s rozmermi 34 x 26 cm vyložíme papierom na pečenie. Cesto rozvaľkáme na veľkosť plechu a pomocou valčeka ho prenesieme. (Môžeme ho vaľkať aj rovno na pečiacom papieri.) Rozotrieme naň krém a poukladáme scedené broskyne tak, aby bola pokrytá celá plocha. Bielky začneme šľahať a keď sa vytvorí pena, pridáme k nim druhú polovicu preosiateho cukru. Vyšľaháme pevný sneh, ktorý rovnomerne rozložíme na cesto. Z mrazničky vyberieme zvyšné cesto, nahrubo ho nastrúhame a rozložíme po celej ploche koláča. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 175 stupňov, asi na 35 minút.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie