Na prípravu cesta pripravíme zmes s vodou podľa návodu na obale. Cesto na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme pomocou váľka na plát s rozmermi 30 × 40 cm. Pomocou ostrôžky alebo ostrého noža a okrúhlej formičky nakrájame cesto na štvorčeky a kolieska. Poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie.
Z paradajkového pretlaku, korenia, pretlačeného cesnaku a cukru pripravíme zmes, ktorou potrieme povrch cesta. Na každý štvorček nanesieme rozpolené olivy ako oči. Syr nakrájame na pásiky a poukladáme na povrch ako obväz. Na kolieska mini pízz ešte položíme plátky syra. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 20 minút
Elektrická rúra: 210 °C
Teplovzdušná rúra: 190 °C
Na upečené kolieska mini pízz ešte z čiernych olív vytvoríme pavúkov.
Mini pizze ihneď podávame.
Súvisiace recepty
Slané jedlá
Slané jedlá
Slané jedlá