Najskôr si upečieme domácu čiernu sušienku, z ktorej budeme robiť jedlú hlinu. Všetky suroviny na cesto ručne zmiešame a dáme na chvíľu do chladničky. Rúru vyhrejeme na 180°. Veľký plech vyložíme papierom na pečenie, cesto naň roztlačíme rukou, aby vznikla placka hrubá ako sušienka. Pečieme asi 12 minút, potom necháme vychladnúť a rozdrobíme na hlinu tak, aby ostali menšie aj väčšie hrudky.
Doba pečenia: 12 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
BB Puding uvaríme v osladenom mlieku podľa návodu a máme dve možnosti – buď gaštanové pyré vmiešame dovnútra, alebo z neho urobíme medzivrstvu. Do obdĺžnikovej misky s objemom 1 liter nalejeme polovicu pudingu a urovnáme. Rovnomerne rozložíme nastrúhané pyré a posypeme polovicou rozdrvených sušienok. Urovnáme, nalejeme zvyšný puding a pokryjeme ho zvyšnými sušienkami. Dáme dobre vychladiť.
Na domáce želatínové dážďovky si pripravíme silikónovú formu na dážďovky a dva malé kastróliky. Polovicu balíčka červeného tortového želé zmiešame s cukrom a pridáme jahodový džús. Dobre rozmiešame a prelejeme do kastrólika. To isté zopakujeme so žltým želé a šťavou. Oba kastróliky dáme variť a miešame, kým nezačnú vrieť. Minútu prevaríme a odstavíme.
Do formičiek nalievame z jedného konca žltú tekutinu a zároveň z druhého konca červenú, aby sa v strede spojili. Želé stuhne veľmi rýchlo. Hotovými dážďovkami ozdobíme puding a podávame.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie