Na prípravu cesta v mise vyšľaháme bielky s cukrom šľahačom dotuha. V inej mise vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny. Postupne pridáme olej, preosiatu múku a kakao. Nakoniec opatrne vmiešame sneh z bielkov a vymiešame dohladka.
Cesto nanesieme do formy vyloženej papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 30 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Ihneď po upečení prenesieme korpus aj s formou na teplý plech vyložený papierom na pečenie a zľahka poprášený hladkou múkou. Necháme vychladnúť a potom ho opatrne vykrojíme z formy.
Na prípravu parížskej šľahačky v kastróliku privedieme smotanu do varu. Odstavíme, vmiešame nakrájanú čokoládu a miešame, kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Zakryjeme potravinárskou fóliou a necháme v chladničke najlepšie cez noc dôkladne vychladnúť.
Chlebíček nakrájame na plátky široké asi 15 mm.
Parížsku šľahačku pomocou šľahača vyšľaháme dotuha, nanesieme do cukrárskeho vrecka, nastriekame na povrch polovice chlebíčkov a nakoniec priklopíme druhým chlebíčkom.
Smotanu s vanilkovým cukrom pomocou šľahača vyšľaháme dotuha, naplníme do cukrárskeho vrecka a ozdobíme povrch chlebíčkov.
Dozdobíme srdiečkami a odložíme do chladničky.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie