Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom pomocou elektrického ručného šľahača na najvyššom stupni do peny. Pridáme mlieko, olej a múku zmiešanú s kypriacim práškom a na najnižšom stupni vymiešame dohladka. Polovicu cesta nalejeme na múkou posypaný plech. Do zvyšku cesta vmiešame kakao a nalejeme na svetlé cesto tak, aby sme vytvorili mramorovanie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 12 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Upečený a ešte horúci korpus potrieme džemom.
Na prípravu náplne nalejeme do väčšieho hrnca 750 ml mlieka a privedieme do varu. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame Zlatý klas s cukrom. Nalejeme do vriaceho mlieka a povaríme asi 1 minútu. Do horúceho krému nakrájame maslo a miešame dokiaľ se maslo celkom nerozpustí. Horúcu náplň nalejeme na korpus, uhladíme a ihneď naukladáme sušienky.
Na ozdobenie pripravíme polevu podľa návodu na obale a povrch múčníka polejeme. Uložíme asi na 2 hodiny do chladničky.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie