Na prípravu cesta zahrejeme v kastróliku mlieko a necháme v ňom rozpustiť maslo. V mise zmiešame múku s droždím, soľou a cukrom. Pridáme mlieko s maslom a ručne vypracujeme dohladka. Cesto poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 45 minút na teplom mieste kysnúť.
Na prípravu náplne v mise zmiešame tvaroh s cukrom, vanilínovým cukrom, Zlatým klasom a vajcom a metličkou vymiešame dohladka.
Cesto na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme pomocou váľka na obdĺžnik s rozmermi 30 x 50 cm. Na cesto nanesieme náplň a posypeme očisteným hroznom. Plát zrolujeme a ostrým nožom nakrájame na 16 rovnakých dielov. Diely prenesieme na plechy vyložené papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 20 minút
Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Na potretie v kastróliku zahrejeme džem a horúce slimáčiky nim pomocou štetca alebo pierka potrieme.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie