Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme vajcia a olej a šľahačom vyšľaháme dohladka. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 18 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Ešte teplý korpus potrieme pomocou štetca alebo pierka džemom zmiešaným s citrónovou šťavou a necháme vychladnúť.
Na náplň hrušky a jablká olúpeme, vykrojíme z nich jadrovníky a nakrájame na osminky. V hrnci zmiešame džús so šťavou, cukrom a vanilkovým cukrom, pridáme jablká a hrušky, privedieme do varu a varíme domäkka. Varené ovocie cez sitko scedíme a šťavu zachytíme. Puding rozmiešame v malom množstve vody, prilejeme k šťave a asi 2 minúty povaríme. Želatínu pripravíme podľa návodu na obale a potom ju pridáme k šťave. Dôkladne premiešame a pridáme jogurt. Odkvapkané ovocie rovnomerne nanesieme na korpus a nalejeme do formy na ovocie. Odložíme aspoň na 3 hodiny do chladničky stuhnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie