Na prípravu náplne necháme kompót na sitku dôkladne odkvapkať a šťavu zachytíme. V mise zmiešame makovú náplň s jadierkami, vanilínovým cukrom, arómou, medom, vločkami a šťavou z kompótu (tekutinu prispôsobíme podľa návodu na obale kúpenej makovej náplne). Nakoniec vmiešame odkvapkané a nadrobno nakrájané hrušky.
Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom a soľou. Pridáme tvaroh, olej a mlieko a ručne vypracujeme na hladké cesto. Na pomúčenej pracovnej ploche cesto vyvaľkáme pomocou váľka na plát s rozmermi 30 × 40 cm. Náplň rovnomerne rozotrieme na plát a necháme asi 2 cm voľné okraje. Plát zavinieme z kratšej strany a vložíme do vymastenej a múkou vysypanej formy spojom nahor. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: 60 minút
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Bábovku necháme vychladnúť a potom ju opatrne vyklopíme. Nakoniec posypeme práškovým cukrom.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie