Na prípravu sirupu hrušky umyjeme, olúpeme, zbavíme jadrovníkov, nakrájame na menšie kúsky, odvážime 1 kilogram a vložíme do hrnca. Hrušky zalejeme vodou a pomocou ponorného mixéra rozmixujeme. Pridáme škoricový cukor a za stáleho miešania povaríme asi 5 minút. Odstavíme a necháme vychladnúť. Potom vmiešame cukor zmiešaný so Sirupfixom, dôkladne rozmiešame a uložíme na noc do chladničky.
Na druhý deň zmes scedíme cez sitko alebo gázu. Sirup privedieme do varu a 5 minút povaríme. Odoberieme prípadnú penu a horúci sirup nalejeme do sterilných a zohriatych fliaš. Fľaše dôkladne uzavrieme viečkami a asi na 20 minút položíme naležato.
Sirup po otvorení skladujeme v chladničke. Odporúčané riedenie: 1 diel sirupu a 10 dielov vody.
Súvisiace recepty
Zaváranie
Zaváranie
Zaváranie