Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kakaom, cukrom, soľou a škoricou. Pridáme maslo, potom postupne pridávame vodu a ručne vypracujeme na hladké cesto. Cesto odložíme asi na ½ hod. do chladničky odležať.
Na prípravu náplne v mise vymiešame tvaroh so šťavou, žĺtkom, cukrom a vanilkovým cukrom dohladka.
Jablká nakrájame na malé kocky a pokvapkáme citrónovou šťavou. Pridáme škoricu, muškátový oriešok, cukor a pastu a premiešame.
Z cesta na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme pomocou váľka kruh, ktorý prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie. Do stredu nanesieme tvarohovú náplň tak, že necháme okraje voľné asi 4 cm. Na náplň nanesieme pripravené jablká.
Kraje voľného cesta prehneme smerom dovnútra. Potrieme ich pomocou štetca alebo pierka bielkom rozmiešaným v mlieku a posypeme cukrom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 30 minút
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Galetku necháme vychladnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie