Na prípravu v mise vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme múku zmiešanú so škrobom, kakaom, kypriacim práškom a škoricou a vymiešame dohladka. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: 30 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Korpus necháme vychladnúť. Potom korpus raz pozdĺžne prekrojíme.
Na prípravu náplne uvaríme puding podľa návodu na obale s cukrom, len miesto mlieka použijeme džús. V mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom maslo. Do mierne vychladnutého pudingu postupne zašľaháme maslo, vmiešame jablká a necháme vychladnúť. Spodný diel korpusu potrieme polovicou náplne a zakryjeme vrchným dielom. Zvyšnou náplňou potrieme povrch torty.
Na ozdobenie olúpeme jablká, nakrájame ich na tenké plátky a ponoríme do citrónovej šťavy. Plátky nanesieme ozdobne na povrch torty. Tortové želé s jablkovým džúsom uvaríme podľa návodu na obale a plátky jabĺk zalejeme. Tortu odložíme do chladničky stuhnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie