Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme olej a múku zmiešanú s kakaom, sódou a perníkovým korením a vymiešame dohladka. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 20 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Korpus necháme vychladnúť. Potom ho vyberieme z formy, položíme na podnos a okolo upevníme očistený okraj formy.
Na prípravu náplne vložíme jablká do hrnca, posypeme cukrom, zalejeme vodou a povaríme asi 5 minút domäkka. Pudingový prášok vymiešame s vodou a prilejeme k jablkám. Povaríme asi 2 minúty a horúcu náplň nalejeme na korpus, uhladíme a necháme vychladnúť.
Na potretie v mise vyšľaháme smotanu so Smeta-fixom, cukrom a vanilkovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Potom krátko zašľaháme mascarpone, nanesieme na náplň a uhladíme. Odložíme do chladničky.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie