Do misy preosejeme múku a postupne pridáme kypriaci prášok, cukor, vanilínový cukor, vajce, maslo a vodu. Všetko zmiešame el. šľahačom (metličkami) najprv na najnižšom stupni (cca 1 minútu), potom na najvyššom stupni až je cesto hladké. Cesto zabalíme do fólie a dáme na 1 hod. do chladničky odležať.
Oddelíme 2/3 cesta, ktorým pokryjeme vymastené dno tortovej formy (priem. 26-28 cm) – cesto na pár miestach prepichneme vidličkou. Zvyšnú 1/3 cesta položíme na okraj tortovej formy a tlačením vypracujeme vysoký okraj (cca 0,5 cm pod okraj formy).
Umyté jablká olúpeme, vyberieme jadrovníky a pokrájame na malé kúsky. Kúsky jabĺk položíme na cesto a poprášime škoricovým cukrom. Puding dobre rozmiešame v jablčnom džúse, pridáme cukor, vanilínový cukor a varíme za stáleho miešania do zhustnutia. Ešte horúcim pudingom prelejeme jablká a dáme piecť.
Doba pečenia: asi 60 minút
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Po upečení necháme tortu ešte 1 hodinu stáť v otvorenej vypnutej rúre a následne necháme cez noc vychladnúť.
Šľahačku vyšľaháme so Smeta-fixom a natrieme na vychladnutú tortu. Pred podávaním posypeme kakaom.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie