Do hrnca nalejeme šťavu. Obsah vrecka Gelfix Extra zmiešame s 2 PL cukru a pridáme k šťave. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme.
Pridáme zvyšok cukru a privedieme do varu. Za stáleho miešania povaríme minimálne 5 minút.
Na tanierik kvapneme 1 – 2 KL práve prevareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame doň ešte 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker.
Odstavíme zo sporáka a vmiešame bazalku. Ihneď plníme až po okraj do pripravených pohárov. Uzavrieme viečkami, poháre obrátime a asi 5 minút necháme stáť na viečku. Poháre počas chladnutia niekoľkokrát obrátime dnom nahor, aby sa lístky bazalky lepšie rozmiestnili.
Súvisiace recepty
Zaváranie
Zaváranie
Zaváranie