V mise dôkladne zmiešame všetky suroviny na granolu. Plech vystelieme papierom na pečenie a zmes vysypeme. Vložíme do predhriatej rúry a zapekáme, kým zmes skaramelizuje.
Doba pečenia: asi 30 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Granolu necháme vychladnúť.
Jablká si olúpeme, vykrojíme jadrovníky a nakrájame na kocky.
Puding uvaríme podľa návodu na obale, no len so 400 ml mlieka a 3 PL cukru. Odstavíme a za občasného zamiešania necháme vychladnúť.
V miske metličkou rozmiešame tvaroh a postupne doň pridávame vychladnutý jablkovo-škoricový puding a miešame dohladka.
Do pohárov striedavo vrstvíme granolu a jablkovo-škoricový krém. Navrchu ozdobíme granolou a odložíme do chladničky. Povrch pohára ozdobíme zvyšnou granolou a kúskami jabĺk a pekanovými orechmi.
Súvisiace recepty
Dezerty
Dezerty
Dezerty