Na prípravu náplne jablká olúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na hranolčeky. Vložíme ich do hrnca. Pridáme cukor, kôru, škoricu a vriacu vodu a asi minútu povaríme. Jablká pomocou sitka scedíme a šťavu pritom zachytíme. Do horúcej šťavy vmiešame mak, maslo, med a vajce. Pridáme hrozienka a arómu a necháme vychladnúť.
Na prípravu cesta v mise vyšľaháme tvaroh s mliekom, olejom, vajcom, soľou, cukrom a vanilínovým cukrom šľahačom dohladka. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a ručne vypracujeme hladké cesto.
Cesto na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme pomocou váľka na plát s rozmermi 50×40 cm, potrieme náplňou a obložíme jablkami. Celé cesto zrolujeme a ostrým nožom nakrájame na 20 rovnakých dielov. Slimáky prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie reznou stranou nadol.
Slimáky posypeme trstinovým cukrom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 20 minút
Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Slimáky necháme vychladnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie