Nakrájané jablko pokvapkáme citrónovou šťavou, aby nezhnedlo.
Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme mlieko, olej a tvaroh a ručne vypracujeme na hladké cesto. Cesto rozdelíme na 12 rovnakých dielov a do každého dielu zabalíme diel jablka. Vložíme do rozpáleného oleje a smažíme do zlatova. Doba smažení: asi 8 minút
Vyberieme z oleja a necháme schladnúť.
Na prípravu náplne uvaríme zo Zlatého klasu, mlieka a cukru puding. Puding odstavíme a za občasného premiešania ho necháme vychladnúť. Potom naplníme puding do cukrárskeho vrecka a vlažné šišky naplníme.
Pred podávaním poprášime múčkovým cukrom.
Súvisiace recepty
Dezerty
Dezerty
Dezerty