Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím, soľou a vanilínovým cukrom. Pridáme med, mlieko, maslo a vajce a ručne vypracujeme dohladka. Cesto zaprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 45 minút na teplom mieste kysnúť.
Na prípravu náplne jablká nakrájame na menšie mesiačiky. V mise zmiešame kyslú smotanu s cukrom a vanilkovým cukrom a metličkou vymiešame dohladka. Nakoniec pridáme mandle.
Vykysnuté cesto na pomúčenej pracovnej ploche pomocou váľka vyvaľkáme na plát 30 x 40 cm a prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Na cesto naukladáme rovnomerne jablká a potrieme ich náplňou. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 40 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Koláč necháme vychladnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie