Na prípravu cesta jablká olúpeme a nahrubo nastrúhame na strúhadle. Do nastrúhaných jabĺk pridáme citrónovú šťavu a premiešame. Nastrúhané lieskové orechy zmiešame s jablkami. Elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni vyšľaháme maslo alebo margarín, cukor, vanilínový cukor a citrónovú kôru dohladka. Postupne vyšľaháme po jednom vajci (každé vajce asi 1/2 minúty). Zmiešame múku s kypriacim práškom, soľou, škoricovým cukrom a zázvorom a v dvoch dávkach vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni.
Nakoniec do cesta vmiešame jablká s orechami. Cesto nalejeme na múkou vysypaný plech a uhladíme. Na povrch cesta nasypeme nasekané lieskové orechy a cukor. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Koláč necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke. Koláč odporúčame uchovávať v chlade max. dva dni.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie