Na prípravu náplne na panvici rozpustíme maslo. Pridáme plátky jabĺk, cukor, škoricu a muškátový oriešok a krátko opražíme. Odstavíme a necháme vychladnúť.
Na prípravu cesta zalejeme ľanové semienka teplou vodou a necháme asi 30 minút napučať. Potom ich pomocou ponorného mixéra rozmixujeme. V mise vyšľaháme olej s cukrom, arómou, mliekom a rozmixovanými semienkami elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dohladka. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a vymiešame dohladka. Cesto nanesieme do vymazanej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Na cesto rovnomerne nanesieme jablká.
Na plnku uvaríme Zlatý klas s mliekom a cukrom podľa návodu na obale a ešte horúci nalejeme na jablká a rozotrieme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 35 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Koláč necháme vychladnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie