Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s horúcou vodou, cukrom a vanilínovým cukrom šľahačom do peny. Cesto nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 10 minút
Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Plát necháme vychladnúť. Potom stiahneme papier, na ktorom sa plát piekol. Z plátu vykrojíme korpus s ø 20 cm. Zvyšný plát nakrájame na obdĺžniky, potrieme ich džemom a zrolujeme. Odložíme asi na 30 minút do chladničky.
Na prípravu krému vyšľaháme náplň so smotanou a maslom šľahačom dohladka.
Misu vyložíme potravinovou fóliou a rolky s džemom nakrájame asi na 30 tenkých plátkov. Plátkami vyložíme misu. Krém opatrne nanesieme do misy a uhladíme.
Na želé jahody očistíme a rozmixujeme ponorným mixérom. Vložíme do kastrólika, pridáme tortové želé a cukor a povaríme asi minútu do zhustnutia. Želé nanesieme na krém a uhladíme. Zakryjeme okrúhlym korpusom a odložíme do chladničky najlepšie cez noc do druhého dňa.
Charlottu vyklopíme na tortový podnos, stiahneme fóliu a podávame.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie