Na prípravu korpusu v mise vyšľaháme bielky s cukrom a soľou šľahačom dotuha. Pridáme žĺtky, olej, pastu a múku a vymiešame dohladka. Cesto nanesieme do formy vyloženej papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 45 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Korpus necháme vychladnúť. Potom vyberieme z formy a pozdĺžne rozkrojíme.
Na prípravu krému v mise vyšľaháme smotanu dotuha. Pridáme kyslú smotanu, vanilkový cukor, kôru a cukor a dôkladne premiešame.
Na ovocné želé zmiešame jahodové pyré s Tortovým želé a vodou a asi minútu povaríme. Odstavíme a za občasného miešania necháme mierne vychladnúť.
Na ozdobenie očistíme a na plátky nakrájame jahody.
Pomocou cukrárskeho vrecka nanesieme krém na spodný korpus tak, že medzi jednotlivé vrstvy pridávame aj nakrájané jahody. Položíme druhú časť korpusu, ozdobíme jahodami a nalejeme pripravené želé.
Odložíme do chladničky stuhnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie