Na prípravu korpusu v mise vyšľaháme vajcia s vodou, cukrom, vanilínovým cukrom a soľou šľahačom do peny. Pridáme múku zmiešanú s pudingovým práškom a kypriacim práškom a zľahka vymiešame dohladka. Cesto nalejeme do formy vyloženej papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 30 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Korpus necháme vychladnúť. Potom stiahneme papier na pečenie a korpus 2× pozdĺžne prekrojíme. Na podnos položíme spodný diel korpusu a okolo upevníme očistený okraj formy.
Na náplň jahody v kastróliku čiastočne rozmixujeme pomocou ponorného mixéra. K jahodám pridáme cukor a tortové želé. Privedieme do varu a minútu povaríme. Želé rovnomerne nanesieme na spodný diel korpusu vo forme a necháme stuhnúť. Pudingový prášok uvaríme s mliekom a cukrom podľa návodu na obale. Odstavíme a za občasného miešania necháme úplne vychladnúť. Smotanu vyšľaháme so Smeta-fixom dotuha. Po častiach zašľahávame vychladnutý puding. Polovicu náplne nanesieme na jahodové želé a uhladíme. Zakryjeme druhým dielom, nanesieme zvyšnú náplň a uhladíme. Zakryjeme posledným dielom korpusu a odložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky stuhnúť.
Na potretie vyšľaháme šľahačom smotanu s vanilínovým cukrom a Smeta-fixom dotuha. Odstránime okraj tortovej formy a povrch a strany torty potrieme.
Na ozdobenie marcipán zafarbíme farbami a vytvoríme kvety podľa vlastnej fantázie. Polovicami jahôd a kvetmi dozdobíme povrch torty.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie