Na prípravu cesta vyšľaháme vajcia s horúcou vodou elektrickým ručným šľahačom do peny. Za stáleho šľahania do vaječnej peny zašľaháme cukor zmiešaný s vanilínovým cukrom. Múku zmiešame s kypriacim práškom a na najnižšom stupni krátko zašľaháme do vaječnej peny. Cesto vylejeme na dno vymazanej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: 20 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Upečený korpus necháme vychladnúť.
Niekoľko jahôd rozrež narežeme na tenké plátky. Plátkami obložíme zvnútra okraje formy. Celé, malé jahody poukladáme na korpus do kruhu tak, aby stred zostal voľný. Zvyšné jahody nakrájame na plátky (na obloženie vrchnej strany).
Na prípravu náplne necháme želatínu napučať vo vode. Tvaroh rozmiešame s jogurtom, cukrom a vanilínovým cukrom. Smotanu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Želatínu vyžmýkame a za stáleho miešania do úplného rozpustenia zahrievame (nevaríme!) . Do rozpustenej želatíny okamžite vmiešame asi 2 PL tvarohu zmesi a vlejeme späť k zvyšnému tvarohu. Zľahka vmiešame šľahačku.
Náplň najprv polievkovou lyžicou nalejeme medzi plátky jahôd pri okraji, aby nám nepadali a až k stene okraja, aby nepretieklo želé. Potom opatrne náplň natrieme na tortu a uhladíme. Tortou „buchneme" o stôl, aby sa náplň „usadila". Vrchnú stranu obložíme zvyšnými jahodami a odložíme do chladu.
Želé pripravíme s vodou a cukrom podľa návodu a opäť najprv pri kraji nalejeme na jahody a po malom stuhnutí po celej obloženej ploche.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie