Na prípravu cesta v mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Preosejeme múku, kypriaci prášok, škrob a kakao a krátko vmiešame na najnižšom stupni do vaječnej peny. Cesto rozotrieme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 30 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Uvoľníme a odstránime okraj formy, korpus vyklopíme na kuchynskú mriežku, odstránime dno formy a necháme vychladnúť. Korpus dvakrát pozdĺžne prekrojíme a spodnú časť korpusu položíme na tortový podnos.
Na prípravu náplne jahody umyjeme, očistíme a nakrájame na kocôčky. Čokoládu nasekáme na malé kúsky alebo vytvoríme hoblinky. Elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni ušľaháme smotanu na šľahanie, Smeta-fix, vanilínový cukor a cukor dotuha. Ručne krátko vmiešame griotku. Polovicu smotany zmiešame s čokoládou a do druhej polovice vmiešame kúsky jahôd.
Spodnú čas korpusu pokvapkáme 2 PL griotky a potrieme smotanovou náplňou s jahodami. Položíme strednú časť korpusu, pokvapkáme 2 PL griotky a potrieme smotanovou náplňou s čokoládou. Zakryjeme poslednou časťou korpusu a pokvapkáme 2 PL griotky.
Na ozdobenie ušľaháme smotanu na šľahanie s vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom dotuha. Potrieme povrch a okraje torty. Z čokolády vytvoríme hoblinky a obsypeme okraj torty. Jahody umyjeme, očistíme, nakrájame na plátky a tortu nimi ozdobíme.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie