Na prípravu cesta vyšľaháme zmes na piškótové cesto s vajcami, olejom, vodou a kakaom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladkapodľa návodu na obale. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 40 minút
Elektrická rúra: 160 °C
Teplovzdušná rúra: 140 °C
Korpus necháme vo forme vychladnúť. Potom ho vyberieme z formy a pozdĺžne prekrojíme.
Na prípravu náplne v mise zmiešame tvaroh so smotanou a cukrom. Jahody rozmixujeme a vmiešame do zmesi. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a ihneď vmiešame do zmesi. Náplň zafarbíme gélovou farbou.
Povrch korpusov potrieme rozohriatym džemom. Spodnú časť korpusu prenesieme na podnos a okolo neho upevníme očistený okraj formy. Korpus potrieme polovicou náplne, priložíme druhú polovicu korpusu a potrieme zvyškom náplne.
Dozdobíme podľa vlastnej fantázie a necháme v chladničke stuhnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie