Na prípravu cesta opražíme na suchej panvici ovsené vločky dohneda. V mise zmiešame múku s kypriacim práškom, pridáme cukor, vanilínový cukor, opražené vločky, smotanu, maslo alebo margarín a mlieko. Všetko ručne spracujeme na hladké cesto. Cesto krátko premiesime na pomúčenej pracovnej ploche a vytvarujeme do valčeka, ktorý rozdelíme na 11 rovnako veľkých kúskov. Z každého kúska vytvarujeme guľôčku a naukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 20 minút
Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Bochníky stiahneme aj s papierom na kuchynskú mriežku a necháme vychladnúť. Potom pozdĺžne raz prekrojíme.
Na prípravu náplne umyjeme jahody, očistíme ich a rozmixujeme. Želé pripravíme podľa návodu na obale s cukrom a jahodovým pretlakom (nepridávame žiadnu vodu) a necháme trochu vychladnúť. Jahodovú náplň rovnomerne nanesieme na spodné polovičky bochníkov a priklopíme ich vrchmi bochníkov.
Smotanu na šľahanie ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dotuha, naplníme do cukrárskeho vrecka a povrch bochníkov ozdobíme.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie