Na prípravu cesta pripravíme zmes s vodou a olejom podľa návodu na obale. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 35 minút
Elektrická rúra: asi 170 °C
Teplovzdušná rúra: asi 150 °C
Perník necháme vychladnúť.
Na prípravu náplne vyšľaháme zmes so smotanou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni podľa návodu na obale. Jahody nakrájame na malé kúsky.
Z upečeného a vychladnutého perníka vykrojíme pomocou formičky na vykrajovanie 12 rovnakých koliesok. Vždy 3 kolieska zlepíme náplňou a každú vrstvu posypeme nakrájanými jahodami. Zvyškom náplne potrieme povrch a strany tortičiek a odložíme asi na 30 minút do chladničky.
Polevu rozpustíme podľa návodu na obale, povrch tortičiek polejeme a polevu necháme stekať po stranách. Vo zvyšnej poleve namočíme polovicu jahôd a tortičky dozdobíme. Necháme stuhnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie