Na prípravu cesta zmiešame v mise múku, kypriaci prášok, škrob a soľ. Pridáme cukor, vanilínový cukor, maslo alebo margarín, vajce a spracujeme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dohladka. Cesto rozotrieme na vymazaný a múkou vysypaný plech. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 30 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Na prípravu náplne ušľaháme smotanu na šľahanie elektrickým ručným šľahačom dotuha. Pridáme jogurt a cukor a zamiešame. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu a vmiešame do jogurtovo-šľahačkovej zmesi. Náplňou potrieme korpus a odložíme najmenej na 2 hodiny do chladničky.
Jahody opláchneme, očistíme a obložíme nimi koláč. Želé pripravíme s cukrom a vodou podľa návodu na obale a pomocou štetca natrieme na jahody. Necháme zatuhnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie