Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom, vanilínovým cukrom a kôrou. Pridáme vajce a maslo a ručne vypracujeme hladké cesto. Cesto zabalíme do mikroténového vrecka a odložíme asi na 30 minút do chladničky. Na pomúčenej pracovnej ploche cesto pomocou váľka vyvaľkáme na plát hrubý asi 3 mm a pomocou formičky na vykrajovanie povykrajujeme srdiečka. Prenesieme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 12 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Srdiečka necháme vychladnúť.
Na prípravu náplne v mise vyšľaháme zmes s jogurtom a smotanou šľahačom dotuha. Pridáme nakrájané jahody. Naplníme cukrárske vrecko a náplň nanesieme na polovicu srdiečok.
Polevu rozpustíme podľa návodu na obale a namočíme polovicu zvyšných srdiečok. Necháme stuhnúť a druhú polovicu posypeme práškovým cukrom. Priložíme na srdiečka s náplňou a dozdobíme polovicou jahody.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie