Na prípravu cesta v mise vyšľaháme bielky elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. V inej mise vyšľaháme žĺtky s cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. K žĺtkom pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a sneh a zľahka vymiešame dohladka
Cesto nanesieme na plech vyložený papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme
Doba pečenia: asi 12 minút
Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Upečený plát prenesieme na papier na pečenie posypaný práškovým cukrom a aj s papierom, na ktorom sa plát piekol, necháme vychladnúť. Potom stiahneme papier na pečenie a plát nakrájame na malé kúsky.
Na prípravu krému pripravíme Zlatý klas s mliekom a cukrom podľa návodu na obale. Potom vyšľaháme 250 ml smotany na šľahanie dotuha a zľahka ju vmiešame do Zlatého klasu. Jahodovú náplň vyšľaháme s 500 ml smotany podľa návodu na obale.
Do pohára alebo misy striedavo vrstvíme piškótové kúsky, náplň a jahody. Odložíme do chladničky aspoň na 2 hodiny a necháme stuhnúť. Pred podávaním dozdobíme jahodami.
Súvisiace recepty
Dezerty
Dezerty
Dezerty