Na prípravu cesta v mise zmiešame orechy s kypriacim práškom, cukrom a vanilkovým cukrom. Pridáme vajcia a maslo a šľahačom vyšľaháme na hladké cesto. Cesto prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 12 minút
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Korpus necháme vychladnúť. Potom korpus rozdrobíme a rozdelíme na dno pohárov.
Na prípravu náplne vložíme do hrnca očistené a na kúsky nakrájané jahody. Pridáme 100 ml jahodového džúsu alebo vody a cukor a asi 5 minút na miernom ohni povaríme. Tortové želé rozpustíme v 100 ml jahodového džúsu alebo vody. Pridáme k jahodám a za stáleho miešania ešte asi minútu povaríme. Časť pripraveného želé nalejeme do nízkej nádoby do výšky asi 1 cm a necháme stuhnúť v chladničke. Zvyšok želé nanesieme do pohárov na rozdrobené korpusy a necháme vychladnúť.
Na ozdobenie pripravíme náplň so smotanou podľa návodu na obale a nanesieme do vychladnutých pohárov.
Zo želé vykrajujeme rôzne tvary a ozdobíme nimi povrch dezertu.
Súvisiace recepty
Dezerty
Dezerty
Dezerty