Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s cukrom šľahačom do peny. Pridáme olej a vodu. Zľahka vmiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 25 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Korpus necháme vychladnúť.
Na prípravu náplne šľahačom vyšľaháme náplň so smotanou podľa návodu na obale.
Korpus raz pozdĺžne prekrojíme a zlepíme 2/3 náplne. Okolo torty upevníme okraj formy a povrch potrieme zvyšnou náplňou.
Na povrch torty naukladáme na plátky nakrájané jahody a odložíme aspoň na hodinu do chladničky.
Želé pripravíme s vodou a cukrom podľa návodu na obale a opatrne nalejeme na jahody. Odložíme do chladničky stuhnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie