Tortové želé pripravíme s vodou a cukrom podľa návodu na obale. Odstavíme a vmiešame griotku. Višne nanesieme na dno misy a zalejeme vychladnutým želé. Odložíme do chladničky stuhnúť.
Na prípravu cesta zmiešame múku s kakaom, sódou, cukrom a soľou. Pridáme vajcia, smotanu, mlieko, olej, extrakt a vodu a vymiešame dohladka. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 20 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Korpus necháme vychladnúť. Potom nakrájame na malé kocky.
Na prípravu náplne v mise vyšľaháme smotanu s mascarpone, cukrom a pastou šľahačom dotuha. Jahody prekrojíme na polovicu a poukladáme ich po obvode vnútorných bokov misy.
Na želé nanesieme kocky korpusu a poriadne ich pokvapkáme griotkou. Pár kociek odložíme bokom na ozdobu. Na korpus nanesieme náplň a uhladíme. Povrch ozdobíme jahodami, pistáciami, toppingom a lístkami mäty.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie