Na prípravu cesta vyšľaháme zmes na cesto elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni s maslom alebo margarínom, vajcami a mliekom.
Jednu tretinu cesta zafarbíme preosiatym kakaom a 1 PL mlieka. Svetlé cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Tmavé cesto vylejeme na povrch a pomocou vidličky urobíme mramorovanie. Vložíme do rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 35 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Odstránime okraj formy, korpus vyklopíme na kuchynskú mriežku a necháme vychladnúť.
Korpus položíme na tortový podnos a okolo upevníme očistený okraj formy.
Na prípravu náplne umyjeme a očistíme jahody. Créme Olé vyšľaháme s mliekom podľa návodu a rozotrieme na korpus. Na povrch krému naukladáme jahody.
Želé pripravíme s vodou a cukrom podľa návodu na obale, pomocou štetca ním potrieme jahody a necháme zatuhnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie