Na prípravu cesta v mise šľahačom na najvyššom stupni vyšľaháme bielky so soľou dotuha. V inej mise pri rovnakom výkone vyšľaháme žĺtky s cukrom, vanilkovým cukrom, pastou a vodou do peny. Pridáme múku zmiešanú s Gustinom a kypriacim práškom a sneh z bielkov a zľahka vymiešame dohladka. Cesto rozdelíme do dvoch foriem vyložených papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 20 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Korpusy necháme vychladnúť. Potom ich vyberieme z formy, odstránime papier na pečenie a každý raz pozdĺžne prekrojíme.
V mise vyšľaháme náplň so smotanou podľa návodu na obale. Na prvý korpus nanesieme tretinu náplne a uhladíme. Zakryjeme druhým korpusom, na ktorý opäť nanesieme tretinu náplne a uhladíme. Zakryjeme tretím korpusom, na ktorý nanesieme zvyšnú náplň a opäť uhladíme. Zakryjeme posledným korpusom a tortu odložíme asi na 30 minút do chladničky.
Na prípravu krému v mise šľahačom na najvyššom stupni vyšľaháme maslo s cukrom, soľou a pastou dohladka. Krém zafarbíme troškou farby na ružovo a povrch a strany torty potrieme. Odložíme do chladničky.
Polevu vyberieme z obalu, vložíme do kastrólika a rozpustíme vo vodnom kúpeli. Polevu zafarbíme farbou na tmavoružovú a odstavíme. Keď začne poleva tuhnúť, pomocou lyžičky vytvoríme na papieri na pečenie plameniakovi perie. Necháme úplne stuhnúť. Potom perie opatrne zoberieme a zvyšným krémom pripevníme na povrch a strany torty.
Z tvrdého papiera vystrihneme hlavu a krk plameniaka, dokreslíme pastelkami a pripevníme na stranu torty.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie