Jahodový puding uvaríme podľa návodu na obale, ale iba so 400 ml mlieka a 3 PL cukru. Odstavíme a za občasného premiešania necháme úplne vychladnúť.
V mise elektrickým ručným šľahačom na nízkych otáčkach prešľaháme mascarpone. Vychladnutý puding po lyžiciach pridávame do mascarpone a zašľahávame pri nízkych otáčkach.
Jahody očistíme, umyjeme a osušíme. Nakrájame na menšie kúsky a odložíme bokom.
Dlhé piškóty rozlámeme na menšie kusy a vyložíme nimi dno misiek. Na piškóty nanesieme polovicu jahodového krému. Na krém rozložíme kúsky jahôd a opäť nanesieme druhú polovicu krému.
Pred servírovaním vyšľaháme šľahačkovú smotanu so Smeta-fixom elektrickým ručným šľahačom dotuha. Pridáme 2 PL práškového cukru a zašľaháme. Dezert ozdobíme šľahačkou a kúskami jahôd.
Súvisiace recepty
Dezerty
Dezerty
Dezerty