Na prípravu cesta v mise vyšľaháme maslo s cukrom, extraktom a soľou šľahačom do peny. Postupne po jednom zašľaháme vajcia. Pridáme smotanu a múku zmiešanú s kypriacim práškom a vyšľaháme dohladka. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 30 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Korpus necháme vychladnúť.
Na polevu uvaríme pudingový prášok s mliekom a cukrom podľa návodu na obale. Odstavíme a za občasného miešania necháme vychladnúť. Po vychladnutí vmiešame čokoládové kúsky a polevu rovnomerne nanesieme na vychladnutý korpus.
Na ozdobenie očistíme jahody, nakrájame ich na štvrtiny a poukladáme na koláč. Tortové želé pripravíme podľa návodu na obale a jahody ním polejeme. Pred podávaním a krájaním necháme koláč stuhnúť v chladničke.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie